Tästä se lähtee

Ajatus tästä blogista ja sivustosta, jossa esittelisin taiteeni lisäksi innostavia asioita sisustukseen, kotiin, pihaan, taiteeseen ja hyvään elämään liittyen on ehtinyt muhia ja vuosia. Nyt, kun suuri unelmani itse suunnittelemastani omakotitalosta on realisoitumassa, koin, että on aika realisoida tämä pitkään muhinut ajatus ja jakaa tämä alkanut oman kodin rakentamisprosessi sekä elämää ja taiteen tekemistä tulevassa unelmien kodissa.

 

Tapahtumapaikka on Porvoo. Vuosi 2012. Kuvataideharrastukseni on ollut pitkällä tauolla mm. 2007 alkaneen yrittäjäurani kiireiden vuoksi. Olin saanut samana vuonna vinkin vedic art -maalauksesta. Lokakuussa 2012 päätän mennä tutustumaan tähän taidekoulutusmuotoon – tai itse kutsuisin sitä enemmänkin elämäntyyliksi jossa taide kulkee vahvasti mukana. Kurssi järjestetään Porvoossa ja kouluttajana on ihana Maija Pitz-Koponen, joka on toiminut vedic artin parissa jo 80-luvulta lähtien.

Tuona viikonloppuna vuonna 2012 taiteellinen ilmaisuni kokee uudelleensyntymisen vahvempana ja omintakeisimpana kuin koskaan aiemmin.

Kuvataiteella on ollut suuri merkitys elämässäni jo lapsesta lähtien. Suuri kiitos kuuluu Forssan lasten ja nuorten kuvataidekoululle, missä pääsin tutustumaan erilaisiin taiteen tekemisen muotoihin. Lukion lopussa unelmoin työskentelystä taiteen parissa, mutta vanhempieni ohjeistuksella suuntauduin “kunnon ammatin” ( 😉 ) pariin. Ja hyvä niin. En päässyt lukemaan maisema-arkkitehdiksi, vaan jouduin paikalliseen kauppaoppilaitokseen viettämään välivuotta kunnes hakisin visuaalisen viestinnän opintoihin uudelleen. Muutto Helsinkiin muutti suhtautumisen opintoihin. Helsingin kauppaopiston ja tradenomin opinnoissa koin ahaa-elämyksen: markkinoinnissa yhdistyy kaupallisuus ja visuaalinen viestintä! Tuolla oivalluksella on ollut elämäni ja urani suuntaa selkeästi ohjaava merkitys. Hyvin pian opintojeni käynnistyttyä siirryin työelämään ja työskentelin markkinoinnin ja visuaalisen viestinnän tehtävissä opintojen ohella kokopäiväisesti niin, että päivät työskentelin ja illat opiskelin. Hoidin yritysten markkinointia ja viestintää, työskentelin mainostoimistossa ja iltaisin syvensin osaamistani tradenomin opinnoissa ja myöhemmin medianomin opinnoissa, joissa keskityttiin tutkimaan yrityskuvan “rakentamista” design managementin keinoin.

Ehdin olla koulun penkiltä poissa parin vuoden ajan kunnes koin, että kaipaan vielä koulutusta graafisen suunnittelun saralla. Löysin sopivan opinahjon Barcelonasta missä syvensin visuaalisen viestinnän ja graafisen suunnittelun osaamistani.

Takaisin vuoteen 2012. Työkiireet olivat vieneet mukanaan. Olin toki tehnyt graafista suunnittelua lähes koko työurani ajan, mutta taidemaalaukselle en ollut löytänyt aikaa.

Vedic art -kurssin myötä maalaus tuli takaisin elämääni entistäkin väkevämpänä.

Muutamassa vuodessa tekemiselleni löytyi myös oma tyyli. Erittäin sottainen sellainen 😉

Tänä päivänä teen melko suuria töitä joiden tekemisessä räiskyy ja roiskuu. Näitä töitä on hankala tehdä sisätiloissa seiniä ja lattioita sottaamatta. Niinpä nykyisessä kodissamme kesäaika on maalaamisen kulta-aikaa, kun voi työskennellä ulkona.

Tuon vuoden 2012 kurssin jälkeen Porvoon seutu alkoi vetää entistäkin magneettisemmin puoleensa. Löysin Porvoolaisen mieheni vuonna 2013 ja muutin hyvin nopeasti hänen rakennuttamaan Kastelli-taloon. Tämä talo on mitoitettu hänen tarpeisiinsa. Tänä päivänä meitä on yhteensä 3 ihmistä – hän, minä ja 1,5-vuotias tyttäremme sekä 2 kääpiömäyräkoiraa. Tilan puute sekä elämiseen että taiteen tekemiseen on vaivannut erityisesti tyttäremme syntymän jälkeen.

Olin jo parin vuoden yrittänyt etsiä sopivaa tonttia, jossa yhdistyisi koti ja mökki. Käytännössä siis tontti, joka olisi vesistön äärellä. Lopulta oli myönnettävä, että budjettimme ei tällä hetkellä riitä tuohon luksukseen, mutta jos pihapiiristä tekee mökkimäisen ja maisemaa on pitkälle peltoalueelle, uudesta pihapiiristä voisi saada sellaisen, jossa pääsisi mökkitunnelmaan. Seuraavassa postauksessa lisää tontistamme, jonka löysin…

 

 

 

 

 

 

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s